Wąż do środków spożywczych
* przeznaczony do przetaczania produktów spożywczych wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku, takich jak: woda pitna, mleko, produkty mleczne, soki, moszcze, napoje o zawartości alkoholu: niebieskie (stężenie max 40%), białe (stężenie max 40%), czerwone (stężenie max 96%) i żywnością kwaśną o pH ≤4,5
* temp. pracy: od -30°C do +70°C, okresowo do +140°C podczas przemywania węża gorącą wodą lub parą wodną
* warstwa wew.: gumowa, EPDM biała, gładka
* wzmocnienie: tekstylne
* warstwa zew.: gumowa, EPDM/SBR, niebieska, czerwona lub biała, z odciskiem tkaniny
Wąż ssawny do środków spożywczych
* wysokiej jakości, wytrzymały wąż przeznaczony do ssania i tłoczenia cieczy spożywczych o podciśnieniu do 0,063 MPa; stosowane jako przewody do płynnych środków spożywczych takich jak: woda pitna, mleko, produkty mleczne, soki, moszcze, napoje o zawartości alkoholu: niebieskie (stężenie max 40%), białe (stężenie max 40%), czerwone (stężenie max 96%) i żywnością kwaśną o pH ≤4,5
* temp. pracy: od -30°C do +70°C, okresowo do +140°C podczas przemywania węża gorącą wodą lub parą wodną
* warstwa wew.: gumowa, EPDM, biała, gładka
* wzmocnienie: tekstylne i spirala z drutu stalowego * warstwa zew.: gumowa, EPDM/SBR, niebieska, czerwona lub biała, z odciskiem tkaniny